Manuele
therapie

Wat is Manuele therapie

De manueel therapeut richt zich op de problemen van het menselijk lichaam op het gebied van bewegen, in het algemeen en van de wervelkolom in het bijzonder. Manueel therapeuten maken gebruik van specifieke onderzoek- en behandeltechnieken.

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding fysiotherapie een opleiding master manuele therapie heeft gevolgd met een duur van gemiddeld drie jaar. Deze opleiding biedt toegang tot kwaliteitsregister voor fysiotherapie van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) en/of het lidmaatschap van de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT).

Onderzoek

In een eerste gesprek zal de manueel therapeut vragen naar het ontstaan van de klachten, hoelang de deze aanwezig zijn en waardoor het erger of minder erg wordt. Daarna volgt lichamelijk onderzoek waarbij de houding en het bewegen bekeken wordt. Hierbij wordt goed gekeken naar de gewrichten. Uit de resultaten van het onderzoek kan een diagnose worden gesteld. Samen met de patiënt zal de manueel therapeut beslissen of er behandeld kan worden of dat de patiënt terug gaat naar de verwijzer.

Behandeling

Het doel van de behandeling is het herstellen of verminderen van de klachten, het verbeteren van activiteiten tijdens werk, sport of anders. Tijdens de manueel therapeutische behandeling wordt gebruik gemaakt van mobiliserende technieken in samenwerking met manipulaties. Een manipulatie is een mobilisatie in een eindstand, uitgevoerd met gedoseerde snelheid in een korte impuls. Bij een manipulatie kan een knappend geluid te horen zijn. De meeste patiënten ervaren dit als een vreemd, maar niet pijnlijk gevoel. Het resultaat is meestal direct merkbaar voor de patiënt: duidelijke verbetering van de beweeglijkheid en vermindering van de pijn.

Fysioflexx Leidschendam

Maak een afspraak

Openingstijden

 • Maandag:
  08:30 uur - 19:30 uur
 • Dinsdag:
  08:00 uur - 18:00 uur
 • Woensdag:
  08:00 uur - 19:30 uur
 • Donderdag:
  08:00 uur - 19:30 uur
 • Vrijdag:
  08:00 uur - 19:30 uur
 • Zaterdag:
  09:00 uur - 15:00 uur
 • Zondag:
  Gesloten

Adres


IBAN: NL09 INGB 0006794708
T.n.v.: Fysioflexx te Leidschendam

CKR nr M.J.A. Ruhl : 313040
CKR nr J.N. Ruhl : 329515

© 2019 Fysioflexx. All Rights Reserved
MADE BY RDR reclame in vorm