Skip to main content

Infor­matie over
fysio­therapie

Kan je zomaar bij een fysiotherapeut terecht?

Sinds 1 januari 2006 hebben patiënten geen verwijsbrief meer nodig van de huisarts of medisch specialist voor een bezoek aan de fysiotherapeut. Hiermee is een behandeling voor fysiotherapie vrij toegankelijk. U kunt zich dus direct bij Fysioflexx aanmelden.

Wordt fysiotherapie vergoed?

De behandelingen voor volwassenen boven de 18 jaar worden vergoed door de zorgverzekeraars, voor zover U daarvoor aanvullend bent verzekerd. Alle zorgverzekeraars hebben fysiotherapie in hun pakket opgenomen. Voor kinderen tot 18 jaar en voor patiënten met een chronische aandoening (volgens de lijst chronische indicaties) worden behandelingen vanuit de basisverzekering vergoed. Bij chronische aandoeningen vallen de eerste 20 behandelingen in de aanvullende verzekering en de overige behandelingen in de basisverzekering.

Hoe weet ik dat de fysiotherapeut erkend is?

De titel fysiotherapeut is wettelijk beschermd en mag dus niet zomaar door iedereen worden gebruikt. Wie de officiële studie fysiotherapie heeft afgerond en staat ingeschreven in het wettelijke BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg), mag zelfstandig patiënten behandelen als fysiotherapeut. Onze praktijk wil naast de wettelijke inschrijving van het BIG register, zich ook onderscheiden door kwaliteit uit te stralen. Om deze reden staan onze fysiotherapeuten ook ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie, voor meer informatie hierover kunt u terugvinden onder het tabblad kwaliteitsregister.

Registratienummers BIG-register:

  • Maurits Ruhl: 09914313004
  • Joey Ruhl: 19915312404
  • Dafydd Helmus: 59916660504
  • Susanne Couzij: 09912490904
  • Denise van Wijck: 59925475204
Fysioflexx Leidschendam